PEDAGOGI

ANDREJA FIR

je mentorica plesne vsebine z naslovom Baletna ustvarjalnica, ki je namenjena otrokom od četrtega do petega leta starosti. Andreja je diplomantka Filozofske fakultete v Ljubljani, in sicer smer bohemistika in slovakistika.

S plesom se ukvarja že od malih nog, pod okriljem Plesnega društva Krokar pa se je udeleževala raznih plesnih delavnic in spoznavala različne plesne tehnike. Sodobno plesno tehniko je tako izpopolnjevala pri Sabini Schwenner in Tanji Skok, z modernom in floor barrom pa se je spoznala pri delavnicah s Sanjo Kašaj. Balet pa je ostal skrita želja, ki se je uresničila pri delavnicah z Majo Pruščević in sedaj z redno vadbo Baleta za odrasle s Sanjo Kašaj. Skupaj s članicami reprezentativne skupine sodobnega plesa je sodelovala pri mnogih plesnih celovečernih predstavah in krajših performansih.

Z reprezentativno skupino sodobnega plesa je ustvarila multimedijsko sodobno plesno predstavo ODNOSI, ki je požela velik uspeh na premieri 25. avgusta 2014.

Februarja 2015 je pridobila certifikat za izobraževanje na 30. Zimski plesni šoli v Mariboru, kjer se je izobraževala v modernem plesu pod vodstvom Kjare Starič Wurst, sodobnem plesu pod vodstvom Izraelskega koreografa Lotema Regeva ter hospitaciji predšolskih otrok pod vodstvom Saše Lončar.

NIKOLINA LALIĆ

Je mentorica dveh plesnih vsebin, in sicer Hip hop abeceda, Hip hop fusion ter Sodobni ples 2. Nikolina je končala Srednjo vzgojiteljsko šolo v Metliki in se poleg plesa posveča tudi gledališču.

Kot dolgoletna članica Plesnega društva Krokar se je udeleževala mnogih plesnih delavnic pri raznih mentorjih ter svojo ljubezen našla v sodobnem plesu, ki jo sedaj prenaša na mlajše generacije. Hip hop pa je že od nekdaj njena strast. Že pred leti se je udeleževala treningov v Plesni šoli v Črnomlju. Sodelovala je pri številnih plesnih celovečernih predstavah, zadnja med njimi je bila multimedijska sodobna plesna predstava z naslovom radioAKTIVACIJA, ki je doživela kar nekaj ponovitev.

V plesni sezoni 2013/2014 je poučevala kar tri skupine: sodobni ples za otroke ter hip hop 1 in 2. Skupina sodobnega plesa se je s koreografijo Selectomatik uvrstila celo na Regijsko srečanje plesnih skupin maja 2014 v Brežicah.

Februarja 2015 je pridobila certifikat za izobraževanje na 30. Zimski plesni šoli v Mariboru, kjer se je izobraževala v modernem plesu pod vodstvom Kjare Starič Wurst, sodobnem plesu pod vodstvom Izraelskega koreografa Lotema Regeva ter hospitaciji predšolskih otrok pod vodstvom Saše Lončar.

učiteljica baleta Sanja Kašaj